1. hónap
2. hónap
3. hónap

Hogyan haladj a rajzprogramodon?

Ezen az oldalon összeszedtem számodra a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudd kivenni a hónapok során.

 Sorrendben haladj

A rajzprogramot alaposan megterveztük és a megfelelő sorrendben építettük fel, hogy a maximális sikert tudd kivenni belőle.

Fontos, hogy a programon a megadott sorrendben haladj.

A videókat és a feladatokat logikusan egymásra építettük.

Előfordul, hogy a későbbi videókban visszautalunk egy-egy korábban már részletezett dologra, így ha nem láttad a korábbi videót, és nem csináltad meg a hozzá tartozó feladatokat, akkor hiányosak lesznek az információid és kevésbé szépre sikerülhet az alkotásod.

 
Bal oldali menü használata
 
Bal oldalon láthatod a rajzprogram menüjét, így lehetőséged van rá, hogy az adott téma nevére kattintva egyből azt lásd.
Így közvetlenül tudsz egyik-másik témára ugrani.
 
Azonban továbbra is azt javaslom, hogy haladj a megadott sorrendben. 
 
Az éppen aktuális oldal alján található gomb segítségével pedig minig a következő videóra, vagy feladatra tudsz menni.
 
Nézd újra
 
Ha úgy érzed, hogy valamit nem teljesen értettél meg, vagy valamelyik rajztechnika nem megy, akkor inkább nézd újra az azt megelőző részt, majd utána az adott technikát, ami nem megy. 
Újranézve a videót megtalálhatod azt a kulcsfontosságú dolgot, ami hiányzik a gyakorlati alkalmazáshoz.
Ha tovább haladsz, akkor a későbbi részeknél nehézségbe ütközhetsz.
 
Természetesen kérdezhetsz is a Művészház VIP klub Facebook csoportban. Ilyenkor a posztodban használd a #kreativitasturbo kifejezést. Erről részletesebben kicsit lentebb olvashatsz.
 
Gyakorolj
 
A videókat nézve haladj együtt az oktatóval az alkotásban és próbáld ki rögtön a mutatott technikákat, illetve rajzold vele együtt a képet. 
Így tudod a maximális sikert kivenni és a leggyorsabban haladni. Ha a plusz feladatokat is megcsinálod, akkor még gyorsabb fejlődésre és még szebb rajzokra számíthatsz.
 
Feladatok elvégzése
 
Egyik feladat sem kötelező. Ha úgy érzed, hogy nem szeretnéd megcsinálni, akkor csak haladj tovább.
Azonban a rajzolás egy gyakorlati tevékenység, így ha szeretnéd a lehető legtöbbet kivenni a rajzprogramból és a lehető leggyorsabban fejlődni, akkor érdemes mindet végigcsinálnod.
 
Ismételj
 
Érdemes időnként újranézned korábbi hónapok témájának videóit, mert így egy magasabb szinten fogod megérteni.
Könnyen lehet, hogy másodjára nézve ugyanazt a videót új, korábban “nem hallott” részek bukkannak fel. Ezeket is alkalmazva pedig még szebbek lesznek a képeid.
 

Művészház VIP klub Facebook csoport

Az elkészült rajzokat feltöltheted VIP Facebook csoportunkba. Itt segítséget, támogatást kapsz és tanácsot is kérhetsz az alkotásoddal kapcsolatban. Annak érdekében, hogy kérdésed mielőbb válaszra találjon a posztba írd be a #kreativitasturbo kifejezést.

Haladásod üteme:

A programon maximálisan saját tempódban tudsz haladni.

  • Ha van időd, akkor egyszerre is megnézheted az adott hónap videóit és megcsinálhatod az alap és az extra feladatokat is.
    Az extra feladatok célja, hogy még jobban begyakorold a technikát és a gyorsító sávra tudj lépni.
  • Ha egyszerre csak kevesebb időd van, akkor is tudsz kisebb lépésekben haladni és majd később megnézni azokat.
  • A videókat rövidebb 10-30 perces részekre bontottuk, hogy ha csak fél órát tudsz egy adott nap az alkotásra szánni, akkor is tudj haladni, fejlődni és kikapcsolódni. Esetenként ennél rövidebb videóval is találkozhatsz, ha az adott téma logikailag úgy kívánta meg.

Elérkeztünk az első feladathoz.

Feladat